Inte varje dag man blir biten av en ål!

Hej, allesammans! 

Igår fick vi checka ut ur vårt motell som hette Camelot on Ulster här i Hamilton. Vi kunde checka ut vid 11-tiden och efter det åkte vi mot den botaniska trädgården här i Hamilton. Och wow, vilken trädgård! 

Först kom man till ett större område som var mer som en vanlig park. Eller vanlig och vanlig, den hade ju ändå Nya Zeelands underbara, fantastiska natur! Men själva trädgårdsområdet var en bit bort. När man väll kom dit så kunde man gå in i olika tema-trädgårdar. Vi började "simpelt" och såg djungel-trädgården och europeisk mat-trädgården! Himla vackert och härligt! Man kunde ju känna igen en massa i europeiska maten, trädgården. Vi gick även in i en örtträdgård. Där såg vi örter man gör teer av men även örter som man använder i kosmetika. 

Sedan gick vi till paradis-avdelningarna. Där såg man bland annat en maori-kulturinsirerad trädgård en japansk, en italiensk renässans trädgård, en England flower garden och min absoluta favorit den indisk-inspirerade trädgården! Så häftigt var det! Dessa trädgårdar har vunnit ett internationellt pris och sköts om av studenter som studerar om blommor och blomskötsel! COOOLT! 

Djungel-trädgården!

Djungel-trädgården! 

Djungel-trädgården! 

Italiensk renässans-trädgården! 

Marcel i den italienska renässans-trädgården! 

Den underbara indiska trädgården! 

En mini fontän i den indiska trädgården! 

Jag i den indiska trädgården! :D 

Efter trädgårdarna var vi ganska matta av solen och åkte till köpcentret i Hamilton. Där åt vi på foodcourt och jag köpte Salad med kött i. Jag var även tvungen att köpa Naan-bröd för det är så gott, vitlökssmaken! 

Vi gick lite i affärer och jag fick ett nytt skal till min mobil som skärmen har kraschat på, sedan lagade vi skärmen vilket gick otroligt smidigt och nu har jag ett skydd som går upp lite på kanterna och tar emot före skärmen i fallet om och när jag tappar den igen. 

Där vid köpcentret tog vi adjö av mamma och Peter och vi åkte mot Raglan och det boende som vi bor i nu. Boendet heter Scott's place och det är ett ganska stort vanligt hus med sängar och rum men även stugor och så även tält som vi bor i. Här finns en hund och massa natur och blomster. Mycket härligt. Vi försökte ta oss en tupplur när vi kom hit, men det gick inge vidare. Vi spelade lite badminton men hunden snodde "bollen" från oss hela tiden, haha. Spelade lite fotboll och så gick vi ner till floden här nere och skulle bada. 

Ja, det var ganska stenigt och inte mycket att simma på då det var ganska grunt. Plus att det även fanns ålar i vattnet, men det visste vi om. Vi såg flera stycken och när vi står där i vattnet så tjuter Marcel till och har fått en blodig fot. Vi tror att han blev biten av en ål, men kan inte veta säkert, haha! 

Bloood

Vi tog en tur till Countdown och handlade mat för de kommande dagarna då vi bestämt oss för att vi gillar det här stället! Det blev kött och potatis, svamp och tomater till middag, enkelt men v mättande. Och inatt sov vi i tält och hörde diverse mysko fågelläten!  

Här på Scott's place är det gratis te och vi dricker en massa!! :D 

Ha det bra! Nu ska vi snart in till raglan!! :D