Min födelsedag! 20 september 2014

Hej, allesammans! 
 
Så nu har det gått en vecka sedan min födelsedag var och jag tänkte att det kanske var dags att berätta om vad jag gjorde då.
 
Så tre dagar innan min födelsedag så blev jag sjuk, toppen. Så natten till onsdagen vaknade jag och mådde skit, dagarna till min födelsedag fylldes sedan med en massa te och sväljningar av tabletter. Men på torsdagen så hände också något roligt. Jag var ute på en promenad med Florence och vi gick till brevlådan och då såg jag det, mitt svenska paket som mina föräldrar har skickat ända från Sverige för två veckor sedan. Nästa exakt två veckor och en dag tog det alltså för paketet att komma fram. Paketet var alldeles för stort och tungt för att jag skulle kunna lyfta både det och Florence så jag fick uppspelt vandra hem till huset, lägga Florence för hennes nap och sedan vänta på att min värdmamma skulle komma hem igen. När hon kom hem så tog jag bilen till brevlådan och hämtade upp paketet och la det på köksbordet. 
 
Jag blev riktigt, riktigt glad av att se ett paket med svensk text på, plus min pappas handstil, haha! 
 

Ja, och sedan öppnade jag det och det var en salig blanding av lite allt möjligt gott däri. 
 
 
Passade toppenbra och jag har mumsat glatt på det mesta! :D 
Sedan har jag ju fått en hel del fler presenter, så det var verkligen inget att klaga på den här födelsedagen. Eftersom min värdmamma skulle iväg på en hen due, alltså en möhippa så skulle jag också iväg över helgen. På fredagen åkte jag hem till Elin och där gjorde vi kanske inte så mycket på fredagen. Jag var verkligen väldigt otroligt sjuk och trött både fredag, lördag och söndag. I alla fall så fick jag en mycket fin present av min värdmamma innan jag åkte iväg, och ett fint kort. Så himla snällt av henne. 
 
Ursäktar för mitt stökiga rum i bakgrunden, men har liksom ingen garderob och det är väldigt lätt att slänga kläder på golvet, haha. I paketet kunde man hitta diverse hygienprodukter med kiwi-lukt! Eftersom att kiwi-frukten är typ übernyazeeländskt och lite lagom hypat här. Min värdmamma hade även slängt med hennes favoritgodis och ett paket näsdukar passande nog :)
 

Även när jag kom fram till Elin var det dags för paketöppning. 
 
 
Lite småsaker fick jag från Elin, toppenkul! Ser ni popcorna! :D 
 

På lördagen sedan sov Elin och jag rätt så länge, vi kollade på jackass bland annat och en hel del 2 broke girls. Men sedan skulle ju Elin hjälpa till sin värdfamilj när de skulle göra något med sina får, de ska liksom kastrera dem genom att sätta en ring på pungen, kort förklarat. Så då låg jag några timmar ensam i Elins säng och fick kurera mig, vilket var ganska skönt. Och då när hon kom tillbaka smed vi sedan planerna att på grund av att jag mådde som jag mådde så frågade vi tjejerna om vi kunde åka och se på film. Så då bestämde vi det med au pairerna Verena och Luisa. Så innan filmen började tog vi och åt festlig mat på McDonalds, de har ju den där monopol tävlingen på gång fortfarande som vi försökte vinna grejer till, det gick väll sådär då. Men jag hade tidigare vunnit en rabattkupong på bio, som ju passade bra då, fick bion 5 dollar billigare. Innan bion inköptes en cupcake och en jäkla massa ljus. Så ställde vi oss utanför bion och satte i alla 19 ljus i cupcaken och försökte tända dem innan pappret runt om började brinna och så blåste jag ut dem och tvingade tjejerna att sjunga för mig! Så nog visst blev det en födelsedag!! :D 
 
 
 
 
Filmen vi sedan såg var "If I stay" med Cloë Grace Moretz i huvudrollen. En sorglig film som skildrar familjeliv och kärlek, men även döden och om att livet inte är något som är för evigt.Trailern kollade vi på innan och personligen så tyckte jag att trailern verkade lam och löjlig, men ojojoj. Filmen var en utav mina absoluta favoriter, en sån där som man riktigt sugs in och liksom lever i. Himla fint klippt och redigerat och den var till 100% gjord för att man skulle hjälplöst lipa under den. Jag skulle vilja tala om när mina första tårar fälldes, men näää inte ska jag spoila inte. Dock har många sagt att de började gråta när morfarn kommer in i filmen, när flickan ligger i koman. Då hade jag redan fällt en del tårar. Men slutet var ändå värst, när filmen slutade och man fattade att den var slut. Åh, fy, då bara bröt jag ihop där i biostolen! Fy! Men det är ändå härligt att få gråta lite till filmer och verkligen ALLA i biosalongen var ju helt nedgråtna, hela biostolsraden skakade ju under filmens gång och vi tittade alla på varandra sedan och skrattade, haha! 
 
Toppenbra födelsedag blev det i alla fall! :D 
Hoppas ni har det bra! 

Jobbsökande och bil

Hej, allesammans! 

Jag hade mina skypeintervjuer förra veckan, totalt blev det tre stycken. Tre på tre dar, puh! Två av dem gick mycket bra, men min favoritfamilj tackade tyvärr nej dagen efter. De skulle ha en Au Pair till slutet av oktober och sedan hade dom redan skaffat en Au Pair ändå tills juli, så något som är säkert är att jag inte kommer att jobba hos dem. Detta var alltså the Herdson Family. Men jag hade en lyckad Skype-intervju med The Daniel Family också och de verkade också tycka att det hade gått mycket lyckat! :) härligt! De skulle lämna ett besked på tisdag, alltså idag. Först hade de sagt att de skulle ge ett beslut på måndag, men de skulle prata med någon annan först och sedan göra sitt beslut. De tyckte att det var ett väldigt svårt beslut. Men det betyder alltså att det bara är en familj som är intresserad just nu. 

Jag har även sökt ett dairy farm jobb, som Elin's Daan jobbar på, så då kanske man kan få ett jobb där. Det är ett jobb där boende ingår och i Geraldine, en bit härifrån men inte särskilt långt, men jag skulle kanske behöva skaffa bil. Så bil har jag och Elin snackat mycket om i helgen, vi har kollat runt lite, det är rätt så många som säljer bilar här, så det är rätt bra. De kostar som minst ca 700 dollar, så typ lite mer än 4000 svenska kronor. Jag vill ju skaffa en van, som David har, men det kanske inte är det bästa alltid. Men Davids van är väldigt cool! 

I lördags kväll åkte jag in till Ashburton och var partyredo. Hos Elin mötte vi Verena, en ganska ny tysk Au Pair, och Shannon, också en tysk Au Pair som hade börjat jobba som Au Pair i Auckland, men fick åka ner till Ashburton på grund av sjukdom i hennes värdfamiljs släkt, så det var lite problematiskt för henne också, men hon verkade nöjd med sin familj och barn i alla fall. Hon var jättetrevlig, vi satt alla och pratade, åt chips och skrattade. Sedan köpte vi drinkar på Twelve och gick till the printroom och dansade! Det var najs, men inte överväldigande roligt och vid halv tre så var jag så trött att jag höll på att falla ihop och då åkte vi hemåt, jag sov hos Elin. 

Elins säng var mysig och go och jag ville sova länge, men när Elin kom på ideén att vi kunde äta Chicken Nuggets till frukost, hoppade jag snart upp ur sängen. Vi började alltså dagen med 20 chicken nuggets, delat på två, alltså åt jag tio, sedan köpte vi tio till, alltså fem till för mig. McDonalds har också börjat med en tävling nu att man ska samla klistermärken och vinna priser och jäklar vad vi samlar! Man kan vinna saker på mcDonals, så jag vann en liten sundae glass. Mums!! Men man kan vinna större grejer också, som en Jeep och klart vi satsar stort! Awesome! 

Sedan tog vi med oss hunden Coco för att gå en promenad mot Lake Hood, i värmen, och oj så varmt det var! Vi gick väll i en timme kanske och sedan var vi trötta och hoppade i säng igen för att kolla på The Hunger Games - Catching fire, men jag sov en del under tiden haha! När vi sedan blev hungriga igen så kom vi på att det finns ju något som heter Chicken Nuggets som är jäkligt gott! Så vi beställde alltså ytterligare 20 chicken nuggets! Vi tänkte ta genom drive thrun, och jäklar vad krångligt det blev! Men det funkade och så kom vi hem, samlade våra klistermärken och åt våra nuggets! Totalt åt jag alltså 25 chicken nuggets på en dag, 50 stycken på två personer! Wohoo! 

Nu ska jag hämta upp lillflickan, hon har sovit någon timme nu, bra jobbat, Florence! 
Det har hunnit regna lite här, härligt då finns det ju vattenpölar!! :D 

Min värdfamilj har även skaffat två lamm att ha som husdjur! Meet Tom and Lulu! 

Ha det så bra, hörs snart!! :D 

Slutet på kontraktet

Hej, allesammans! 
 
Nu är jag inne på mina sista dagar här hos familjen Armstrong och det är otroligt sorgligt att jag måste lämna en sån fantastisk familj, och jag har även kommit barnen riktigt nära! Idag är det den 12:e september och mitt kontrakt går ut om mindre än en vecka, nämligen den 18:e september (två dagar innan min FÖDELSEDAG!!) och vad ska jag göra då? Jag kommer alltså att stanna hos familjen i alla fall till över helgen, eftersom jag vill fira min födelsedag med mina vänner och alla mina vänner finns i Ashburton eller Rakaia Huts. Jag har inga direkta planer, men jag vet vad jag ska ha på mig i alla fall, haha! Sedan har jag planerat att lämna familjen dagen efter min födelsedag, den 21:a september. 
 
Vart ska jag då? 
Just nu har jag kontakt med två familjer som är intresserad av att ha mig som au pair. Och idag fick jag kontakt med ytterligare en familj, så nu ligger det faktiskt mellan 3 familjer. 
 
Jag har sökt jobb som en tok under tiden som jag har varit här på mjölkfarmen, allt från McDonalds, caféer, industriarbete, resturanger och au pair-jobb. Och ändå verkar det bara vara familjer som vill ha au pairer som hör av sig till mig, lite lustigt faktiskt. Jag har haft kontakt med otroligt många familjer och ungefär 90% av alla familjer finns på nordön. Vilket betyder att jag måste flytta. Många av familjerna som jag har haft kontakt med har sedan valt en au pair som redan befinner sig på nordön. De familjer som jag pratar med nu, vet dock om att jag kommer behöva en flygbiljett och upphämtning på flygplatsen.
 
Så vilka är familjerna då? 
Jo, igår så skype-ade jag med en familj som heter The Daniel Family. De har en flicka på 5 månader som har stora besvär med eksem och diverse allergier. De har även en pojke på 3 år som är väldigt aktiv och glad. Familjen har inte haft någon au pair tidigare och de har i princip tänkt att ändra hela deras liv när de skaffar sig en au pair. Just nu så bor deras mormor med familjen och pojken går på dagis, men tanken är att pojken inte ska gå på dagis om jag kommer dit, utan gå på playcentre två gånger i veckan plus simning en gång i veckan, plus gymnastics. Aktiviteter som tröttar ut honom och där han får ut all sin energi helt enkelt. De har ett tvåvåningshus där i princip en hel våning skulle vara min, med sovrum, vardagsrum och badrum. De kommer även att köpa en bil när jag kommer som jag kommer få använda hur mycket jag vill (ja, det låter ju rätt så lyxigt!). Men som sagt så har lillflickan svåra besvär med eksem och är allergisk mot gluten, soya och mjölk om jag förstod det rätt, så visst skulle det vara en utmaning, men jag tycker ju jättemycket om att ta hand om bebisen här, så det kanske skulle vara härligt ändå. Familjen bor nära Hamilton, och bor två timmar från Auckland, och de vet om att det finns au pairer i området. 
 
Idag om bara några minuter ska jag skype-a med en till familj, nämligen The Herdson Family. De är mjölkbönder och bor på en dairy farm precis som jag bor på nu med, vilket lockar! De har tre pojkar i åldrarna 4, 3 och 2, vilket ju också det låter som en utmaning. Men pojkarna går alla på dagis och/eller liknanade och de är tydligen väldigt aktiva pojkar som gillar att vara utomhus mycket. Familjen kommer ha fullt upp på farmen och behöver en au pair som bor hos dem och hjälper till som en familjemedlem. Familjen bor i staden Bulls, som tydligen ligger nära staden Fielding, alltså bor de närmast Wellington. 2 och en halv timma från Wellington tror jag. De bor alltså ganska mycket ute på landet. De har haft au pairer sedan 3 och ett halvt år tillbaka från alla möjliga ställen och nu behöver dom en ganska akut och de är villiga att betala flygbiljetten till dem. Då skulle jag flyga från Christchurch till Palmerston North. 
 
Nåväll, nu vet ni lite mer om det.
Nu ska jag i vart fall ta och skype-a med The Herdson Family.