Take me to your side, let me stay on your sidewalk

 
Farmor och jag har nysseligen blivit klara med våran allra första pumpa! 
Jag har aldrig någonsin gjort något halloween-igt. Vad jag kan komma på... 
Men nu när farmor var i stan imorse så skulle hon i alla fall kolla efter pumpor. Och hon hittade en så då prövade vi att göra en alldeles egen halloween-pumpa! ;))
Jag kollade litelite på google, men jag tyckte inte att det var särskilt intressanta saker som kom upp. 
Såhär såg pumpan ut från början. 
Faceless pumpkin! ;)
 
Vi skärde bort ett lock och öppnade upp. Inuti var det väldigt geggigt och stora "trådar" hängde därinne och såklart en massa pumpakärnor. Jag använde mig av mina händer och tog ut den mest men också med en sked. Vi ritade upp allting. Tänderna först eftersom de måste vara ganska långt ner och vi tyckte det var smartast. Vi ville göra honom sådär tandlös och fin så att det skulle bli så att det lyste igenom där. Jag målade fyrkanter och varanan skärde vi bort och det var lite svårt och vi gjorde lite fel, som ni kanske ser. Men det funkar faktiskt, jättecoolt! 
Medans vi skar hade vi alltid locket bortplockat och då kunde vi använda händerna och fingra ut de tänderna som skulle bort så att det verkligen gick igenom. 
Efter det skärde vi trekanter till ögon. Vi målade först, såklart. Tre olika knivar hade vi, en brödkniv som var smart till att skära bort locket med, en liknande potatiskniv och en kniv som jag antar var en "vanlig" kniv att göra det mesta karvandet. 
Ögonen gick också förvånansvärt enkelt, mycket lättare än vi trodde. Det krångliga var ju att de inte kom för nära där locket var utskurt. Näsa ville vi ha också. En rund en till och med, farmors idé. 
Vi använde en vinflaskeöppnare antar jag att det heter, men vi fick hjälpa till med en kniv för att det skulle bli helt runt och verkligen gå igenom pumpan. Den kunde vara rätt tjock, men tjockast var den ju längre ner man kom. 
Ja, och sedan var den alldeles klar. Vi torkade lite med hushållspapper inuti för det är nämligen ganska blött inuti och så lade vi ett tänt värmeljus därinne. 
 
Färdig pumpa!
 

Vi satt den på trappen och den lyser jättetjusigt i mörkret. Då ser man inte heller de små felen vi gjorde. Det hela gick väldigt fort och var jätteenkelt tyckte jag. Ja, det var ju enklare än att göra pepperkakshus till och med. 
 
Nu kan han skrämma bort alla människor som vill ta sig hit!
 
Har ni gjort någon pumpa? Inte? Än finns det tid, passa på! Priserna är ungefär lika och vad jag förstod är det inte sådär sketamycket enklare att karva på en större pumpa. Men som jag säger, det skulle ju varit tråkigt om det hade varit enkelt! ;)) 
 
Glad Halloween! :D