Äventyr till Walhalla

Hej, allesammans! 
 
I söndags så var det äntligen dags för Marcel och mig att bege oss mot Walhalla. Walhalla är typ som en byggnad högt upp, en slags hyllningsbyggnad med en massa kända tyskar, alltså sånna där bystar typ. Lite svårt att förklara, men det är en ganska ikonisk byggnad för Regensburg, väldigt turistbesökt. Det är en massa trappor upp dit också så det sitter alltid en massa människor där. 
 
När jag var på utflykten med en båt för två veckor sedan så stannade den båten vid Walhalla, och släppte av folk, men vi skulle inte av där utan fortsatta längre bort. 
 
Så i söndags så tog vi våra cyklar och cyklade dit helt enkelt. Marcel har faktiskt cyklat dit en gång innan, så jag visste att det gick. Det var varmt och skönt i luften och så himla grönt överallt. Men i princip precis när vi började cykla så regnade det, och det var bara en mysig liten sprinkle först, men sedan blev det en riktigt skur så då stannade vi och väntade ut det faktiskt. Annars var det riktigt härligt väder, vi cyklade på och träffade många andra som cyklade och sprang och så. Vi var tvugna att hålla oss till en tid eftersom Walhalla bara är öppet till typ halv tre, men som tur var är det öppet på söndagar, vilket ju ingenting annat är här. Så vi kom dit, löste biljett och kollade runt på alla tyska snubbarna. Marcel visste inte ens vad alla var för ena, men det var typ Einstein och Kaisrar med och konstnärer, diktare och sådana som har varit viktiga inom krig. Det fanns bara två kvinnor. 
 
Sedan satte vi oss på trappen med våran kära picknick-filt och åt couscous-sallad som vi hade gjort dagen innan. Jag nämnde till Marcel att jag ärligt talat inte är så mycket för pasta-sallad och han föreslog couscous-sallad, med en god dressing till var det faktiskt jättegott! 
 
Vi myste och pussades en massa där, det blev riktigt romantiskt faktiskt. 
Precis vid Walhalla var det både getter och får. Och en riktig utsikt förståss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi cyklade hem och när vi kom hem slapp vi precis undan ett riktigt åskväder. Det spöregnade, åskade och blixtrade som in i. Riktigt rytväder! Väldigt mysigt, och häftigt! 
 
Efter att vi chillat ett tag så städade vi en massa i lägenheten, och gissa om det behövdes. Herregud, jisse och amalia! Jag låter resten vara osagt om ni sitter och äter! 
 
Hoppas ni har en härlig dag! 
Alles Liebe! 

Die Verruckte Dullt och jag har träffat en svensk!

Hej, allesammans! 
 
Ojojoj! Herregud, så många Lederhosen och Drindl som vi har sett den här helgen. Helt otroligt! Som sagt så var det en liten Oktoberfest den här helgen, eller tydligen så pågår den längre än bara en helg har jag fått höra, men den här helgen invigdes den. 
 
Jag visste inte så mycket om den här festen, förutom att det var väldigt tyskt då förståss. Men jag hade hört i min skola att det skulle bli fyrverkerier och då föreslog jag till Marcel att vi skulle gå och titta. Det var lätt att hitta dit eftersom det var ett stort Pariserhjul där. Jag och Marcel poppade popcorn hemma först och tog med oss dricka, haha, lite snåla får man ju vara. Så kom vi dit lagom till klockan tio då fyrverkerierna skulle vara. Och jisses, vad mycket folk det var där. Helt galet!! Fullt med tradionellt klädda tyskar överallt, skriksjungandes på tyska fyllelåtar med liter och åter liter av öl i händerna. Till och med Marcel var typ i chock, eftersom att han inte har varit på något liknande. Fast han har varit på den riktiga Oktoberfesten. Visste ni förresten att det är ca 2 miljoner turister andra länder som kommer och besöker München under Oktoberfest. Fattar ni? Och det är bara turisterna, sen finns det ju liksom redan tyskar, så förra Oktoberfesten så var det 5,9 MILJONER BESÖKARE DÄR! Helt sjukt. 
 
Anyways, den här miniversionen var alltså packad med folk, man kunde knappt gå framåt. Vi såg i alla fall fyrverkerierna och försökte oss på att gå ett varv. Det var fullt med olika karuseller uppsatta och en massa musik och mat, massor med öltält. Men vi siktade in oss på något som man alltid hittar på större tyska tillställningar, nämligen Schokofrückt. Chokladtäckt frukt, eller som vi köpte, jordgubbar. Så himla gott! 
Och sedan var vi tvungna att prova på att spela på ett växt-hjul. Japp, ni läste rätt! Alltså inte ett choklad-hjul, utan ett hjul där man kan vinna olika blommor och växter, det fanns hur många som helst som man kunde vinna. Vi köpte bara små lotter som man öppnade och våra tjugo lotter gav oss en liten kaktus-vinst som fick följa med hem till oss. Så mysigt! Man kunde vinna typ en lite buske i en kruka, som var format om en delfin som hoppade i en ring, men jag är ganska säker på att det var högsta vinsten. 
 
 
 
 
 
 
Efter det här lilla äventyret strosade vi hem. Och då hörde hur folk hade fest typ precis utanför våran lägenhet. Eftersom badrummet ligger i anslutning till trapphuset lät det jättemycket där. Men i sovrummet hörde vi jag inget alls, som tur var. 
 
Det var våran fredag, och tidigare under dagen var vi och provade Café DaDa. Riktigt bra ställe, superfokuserat på vegetariskt och veganskt, men lite mer med en normal tappning, man kunde typ välja som veganska chicken nuggets, vegansk schnitzel, ja, veganskt allting. Helt fantastiskt. Jag valde couscous-fyllda spetspaprikor och jisses vad gott det var! 10/10, would recommend! 
 
Muuuuums! 
 
På lördagen så tog vi sovmorgon och jag gjorde mina fantastiska amerikanska pannkakor till frukost. Det är våran första helg som vi stannar i Regensburg sedan jag flyttade hit, så det var väldigt skönt att slippa slänga i väg sig i en bil eller på ett tåg.
 
Efter att vi gjort couscous-sallad som vi åt till lunch gick vi till Rewe, våran matvarubutik, för att handla lite picknick-grejer. Och vad hör jag där om inte en lite blond flicka som talar svenska med sin mamma. Så jag pekar förståss till Marcel och viskar "svenska" till honom. Och han pushar lite på att jag ska gå fram till henne så tlll slut går jag fram och bara säger: "Är du svensk?", haha. Hon blev jätteförvånad, men vi började prata lite, hon bodde här i ett halvår och pluggade tyska medans hennes man arbetade här och hon berättade att hon lämnade barnen på tyskt dagis, så dom också lärde sig tyska. Ganska coolt, och hon pratade med Marcel också, fast på tyska då. Hon berättade att när hon kom till Regensburg så var det -20 grader och snö, och eftersom hon kom från Malmö så var det typ plus åtta där och alla trodde att eftersom hon kom från Sverige så måste det ju vara sååå kallt där. Haha. 
 
Efter vår lilla shopping så gick vi på en riktigt underbar promenad, vi har verkligen hittat en massa highlights i Regensburg den här helgen känner jag. Vi gick längs ön här och det var en massa träd och grönt, så mycket löv överallt coh blommande syrener! Så härligt! Det är verkligen guld värt att få bo i ett annat land. Vi gick i alla fall längs floden och vi kom till en lekplats och där fanns det också som ett utomhusgym. Häftigt! Vi gick vidare och hittade den bästa picknick-platsen någonsin och satte oss och åt våra Baby Bells och Brezels, jordgubbar, och vindruvor. Mums! Låg i solen och njöt länge. Och så åt vi linsgryta till kvällsmat! 
 
 
 
Imorgon, tisdag ska jag träffa en kvinna som söker en barnvakt, vi får se hur det går. Nu ska jag i alla fall gå och köpa lite presenter till barnet. 
 
Hoppas ni får en trevlig måndagskväll! Ha det bra! 

Påsken 2017

 Hej, allesammans! 
 
Jag tänkte att vi skulle ha en lite tillbakakastning till påsken. Påsk i Tyskland. Tysk påsk. Eller rättare sagt katolsk påsk. 
 
Okej, så först av allt så kan man säga att påsken är lite mera hajpad här än i Sverige. I alla fall när det gäller utsmyckningen. Så vi firade påsk hos Marcels familj i Grub am Forst (byn) som ligger nära Coburg (stad) och i typ alla byar här så finns det små fontäner typ. Och dom smyckas upp till tusen kring påsken. Det är färgglada band, ägg givetvis, stora statyter i form av påskharar och en massa, massa blommor i alla möjliga olika färger. Riktigt fint att se faktiskt. Tyvärr tog jag ingen bild på det. Men så dekorerar ju alla familjer hemma också, och då gör man inte som i Sverige och tar in något gammal påskris. Nej, man dekorerar utomhus. Man hänger upp färglada ägg, som jag tror är gjorda av trä eller plast, i träden man har i trädgården. Vanligast är nog körsbärsträden för dom blommade då. 
 
 
 
Till saken hör ju att Marcels halva familj är katoliker. Så Marcels farmor och Marcels pappa är katoliker. Detta betyder alltså att dom har fastat. Jag var tvungen att fråga Marcel lite angående detta eftersom att jag var så himla osäker. När jag tänker på att man fastar så tänker jag ju på muslimer. Men katoliker kan alltså också göra detta. Fastandet pågår i sex veckor och man väljer i princip själv vad man vill avstå ifrån, men det vanligaste är väll kött och alkohol. Marcels berättade att hans pappa avstår från kött, alkohol, tv och internet. Däremot så sa han att hans pappa tillåter sig att använda sig utav text-tv för att kolla på nyheterna, haha. 
Och på påsken så är detta alltså över och då blir det kött. Vi åt rullader, jag är osäker på om det är det mest traditionella eller inte. Men till lunch eller om det kanske var dagen innan åt vi också en katolskt inspirerad måltid, nämligen samma sak som man äter på julafton i Tyskland (om man är katolik) nämligen fisk och bröd, eftersom typ Jesus åt det (ignorant much..). Men det är faktiskt jättegod, riktigt saftig, god fisk med bröd. 
 
Den här påsken var Marcels syster och hennes pojkvän med, men även Marcels bror och hans flickvän som jag inte har träffat förut. Hon tillhör också ett traditionellt katolskt hem även om det för henne är mest en härlig familjetradition för henne. En crazy bananas grej som hennes familj gör var att måla ägg. Nej, alltså massvis med ägg. Typ 70 ägg varje år! Och ger bort till en massa folk. Färgar med naturliga färger, men vanlig färg, med pensel, med glitter, med allt möjligt. Och hon hade tagit med ett par ägg också. Väldigt coolt. 
 
Istället för att leta efter pappersägg i trädgården letade vi efter påskkorgar. Marcels bror hade genomgått en operation i sitt knä, så han fick det lätt för sig. De andra korgarna låg i buskar, uppe i träden och lite överallt. Men Marcels korg var svårast att hitta och han var typ tvungen att sticka sig på något barrträd för att nå den, haha. Jag fick också en korg, superkul! Alla som jag nämnde fick varsinna korgar, trots att alla ju är över 18. Alla fick en film, pengar och godis. 
 
Marcel har berättat att påskharen i Tyskland har på sig glasögon, långt ner på nästippen. Men det har jag dessvärre inget bevis för. 
 
 
Och så var det ju det här lammet. Det är tydligen också en katolsk pryl som både Marcels brors flickvän och hans pappa och farmor visste om. Man typ bakar ett sånt här lamm och ger till kyrkan eller nåt. Men vi åt vårat. Supergulligt, smakar typ som en saftig sockerkaka. 
 
Hoppas ni får en trevlig lördag idag! Ha det bra!