Göteborgsvisit! :P

Hej allihopa!! 
 
Hoppas att ni alla mår bra. Jag själv är... väldigt mätt. Idag har jag jobbat. Halv sju till klockan två på simhallen, fast i städet idag. Det var lite segt att gå upp så tidigt imorgon efter jag och Marcel körde hem från Göteborg inatt, vi kom hem vid tolv. Vi var i Göteborg söndag kväll till måndag kväll. Det kändes superpensionärigt, men vi tog det väldigt lugnt, vi åt lunch hemma hos mamma innan vi åkte så vi var mätta och goa, körningen tog inte lång tid alls och det var superlätt att hitta. Vi sov hos Olivia och Jerry, Olivia är Peters dotter. De bor alldeles perfekt nära spårvagnen och det fanns ganska biliig parkering där. 
 
Vi kom ner dit kring fem, halv sex tiden och tog en spårvagn in till Korsvägen. Vi möttes snart av riktigt jäkla hagel och regn och vi var väldigt blöta och kalla. Jag ville visa Marcel ingången till Liseberg, och han tyckte väll att det såg helt okej ut, men det var som sagt både blött, kallt och inte något vi hade planerat att spendera våran Göteborgstid med. Vi blev snart hungriga och istället för att vandra runt i superblött väder och bli hungrigare och hungrigare, så sökte vi upp häftiga, bra resturanger i Göteborg och vi kom till slut till en resturang som heter Moon Thai Kitchen. Och O.M.G! Såååå häftigt ställe! Jag har aldrig varit i Thailand, men jag kan tänka mig att det ser ut exakt så som det gjorde på resturangen. Det fullkomligt exploderade av ljus, ljusslingor, lampor, palmer och dekorarationer av alla sorter, bås som var i form av tuktuks och otroligt mysiga sittplatser. Menyn var väldigt svart gjord så att det stod först en rätt, och så stod det "cheap" och så nästa rätt där det stod "not so cheap"  och så "a bit expensive" och det var jättesmart. De billigaste kostade 135 kr tror jag, så ett helt okej pris definitivt. Och sedan så åkte vi snart tillbaka till Olivia och Jerrys lägenhet för att säga hej på dem och sova där såklart. Vi hade med lite leksaker till barnen, men bara Vilma var vaken och jag sa hej till henne och så gick de i princip och la sig. Vi var vakna lite längre. Tydligen så är det tröttsamt att vara småbarnsföräldrar. 
 
På natten sedan drabbades jag märkligt nog av nattskräck, ni vet som man kan ha som barn, och som jag har haft som barn. Jag fick i sömnen för mig att sängen var full av ormar och spindlar och att jag var tvungen att stampa ihjäl dem, så jag ställde mig upp och skrek och höll precis på att stampa på Marcels huvud men han kom precis undan och sedan skrek jag och sprang till andra sidan av rummet och så vaknade jag av att jag stod upp och skrek i princip. Eftersom jag inte riktigt hade någon koll på vad som hände så ryckte jag typ bara på axlarna och kunde somna om igen, men Marcel var däremot ganska chockad. 
 
På måndagen duschade vi oss och gjorde oss i ordningen och letade sedan reda på Jerry´s resturang/café som han jobbar på, vi såg en och frågade om han var där, men det var han inte så vi fick åka lite spårvagn för att hitta honom och vi såg fyra stycken på vägen.Hehe, men till slut hittade vi honom och vi tog en liten frukost-fika där. Vi kollade in Feskekyrkan och lite andra butiker. Trots att vi sov helt okej och länge och så så var vi ändå väldigt trött mitt på dagen, så vi satte oss snart på ett annat café för att vila och dricka. Vi köpte lite te, jag köpte ett Göteborgste. Och så var vi på uppdrag att köpa en viss ryggsäck också, så vi gick till Naturkompaniet för att fixa det. Och sedan tog vi en spårvagn till Universeum. Det var jätteskoj där, det var ju som sagt väldigt mycket för kallt för Liseberg så Universeum passade mycket bättre, de gjorde lite renoveringsarbeten där inne i regnskogen, men vi kunde ändå se en sengångare och apor, istiden såg vi, en massa fiskar och havsvarelser. Allt som handlade om rymden och kroppen och ja, allt sånt helt enkelt. Väldigt bra ställe för oss båda, vi älskar djur, vi älskar att lära oss nya saker, all information var på både svenska och engelska tydligt så det var skönt. Mycket av sakerna där är ju också saker som man får göra själv, typ i rummet och kroppen så kunde man gå balansbana och göra andra fysiskt krävande saker. 
 
Efter det började vi snart bli hungriga och än en gång sökte vi på nätet efter en resturang och vi hittade en nepalisk resturang som var väldigt bra. Jag var väldigt sugen på naan-bröd, fast jag är typ alltid det. Det stället hette Kathmandu och de var jättesnälla där. Efter den måltiden åkte vi med spårvagnar lite till för att köpa en blomma till Olivia och Jerry för vi tyckte att de var så snälla som lät oss bo där. Så vi gick hem till dem en sväng och sedan körde vi hemåt med bilen. Marcel körde det mesta, vilket var väldigt skönt, men när jag körde var det värsta snöstormen, whaaaaat! 
 
Moon thai Kitchen 











Vet inte om jag nämt detta, men jag har ju bokat min nästan resa nu, det blir en Tysklands-resa. Marcel åker hem nu på måndag och sedan kommer jag till Tyskland den 9:e maj till den 18:e maj. Vi hittade billiga flygbiljetter, CPH- München, mina kostade 800 kronor t och r. Och så tåg på det förståss. 
 
Ha det bra! :D