Sometimes you need to risk it to get the biscuit

Hallå där! 
 
Familjen Bailey har mejlat fram och tillbaka med mig ett antal gånger. Jag har fått se bilder på deras katter, kanin och sköldpadda. De sa också att den ena katten brukar sova på den nuvarande Au Pairens säng, så då hoppas jag verkligen att den vill sova där när jag bor där också. Jag fick se bilder på huset, inifrån och utifrån. Det är väldigt tjusigt utifrån och jag sökte på google maps på deras adress och då kunde jag se att dom bor som i ett samhälle med en massa hus väldigt tätt inpå. Hmm, så har jag aldrig bott förut. På bilden de skickade med huset från utsidan så stod det två bilar framför huset och Michelle förklarade för mig att den ena bilen brukar den nuvarande Au Pairen använda i arbetssituationer, till exempel när hon skjutsar till och från dagis och Play dates. Den bilen har sju säten. Och en den andra bilen, som är grön brukar den nuvarande Au Pairen använda till personliga trippar. Hon skrev också att om jag behöver använda bilen inom Hamilton (staden där de bor) så är det bara att göra det, men ska jag iväg på längre trippar till exempel över helgen, så får jag betala för bränslet själv. Men hon sa att när den nuvarande Au Pairen gjorde det så hade hon oftast åkt med några kompisar och sedan delat upp konstnaden. 
 
Vi bestämde oss också för att skypa, och nu är det ungefär så där exakt en timme kvar tills vi ska skypa. Jag hade tänkt att skypa från min platta, eftersom skype på datorn inte kunde hitta webcamen, men nu så stängde skype av totalt på datorn så då passade jag på att ladda hem det igen och nu hittar Skype kameran igen! Wihooo, toppen! Och när jag loggade in där såg jag att Malcom Bailey (pappan i familjen) hade lagt till mig på Skype, awww! Har ingen aning om hur det här kommer att gå till. Visst, jag har skrivit ner en del frågor, men ska jag bara fråga på, tänk om de inte kan höra mig eller tvärtom, ska jag ha med mamma i bild? Ska de fråga mig nåt? Hur ska vi avsluta? Kommer det bli tyst och awkward mitt i? Tänk om de inte förstår vad jag säger? Tänk om jag inte förstår vad de säger? Tänk om det inte är familjen utan nån helt annan???!! Creeepy! Anyways, är egentligen inte alls nervös, men är väldigt oförberedd känns det som. Håller på och googlar en massa om vad man ska prata om när man ska skypa med sin familj. Förhoppningsvis så kommer familjen att leda samtalet.. 
Vi ska alltså skypa kl 21.00, svensk tid, vilket blir 9 på morgonen Nya Zeeländsk tid. Sitter och fryser nu.. 
Hmm, ska försöka skriva ner lite fler frågor nu. Det blir så verkligt helt plötsligt. Jag använder typ ALDRIG skype.. och än mindre webcamen.. 
 
Fick den här bilden på familjen i ett mejl inatt. Vaknade vid flera tillfällen och kollade om jag hade fått mejl och vid sju-tiden så, ja! ;) 
 
Ha det så bra! Önska mig lycka till! 

A family would like to speak with you!‏

Hallå på er! :) 
 
Antar att det är dags att tala om vad som händer nu för mig, med hela Au Pair-grejen. Det går framåt och det går framåt väldigt snabbt! 
 
I tisdags så var jag på vårdcentralen och fick min medical report ifyllt. Jag var så nervös inför att gå dit att jag knappt kunde sova någonting natten innan. Såklart var det inget att oroa mig för. Det var mest en massa frågor som hon ställde och jag hade ju tittat igenom lappen innan så jag vet ju vilka sjukdomar jag har och inte har. Det pinsamma är att jag knappt har några sjukdomar. Kanske det låter konstigt att säga att det är pinsamt, men hon frågade typ "Har du någon allergi? Har du astma? Har du haft borelia?" och jag har inget sånt där mysko som typ alla andra har så det blev många nej, nej, nej. Det var i alla fall en jättesnäll läkare, Nora hette hon, hon var jätte excited för min skull och frågade en massa om hur hela Au Pair-projektet skulle gå till. Synd att jag är mot slutet av processen och mest bara vill ha en familj nu, nu, nu istället för när jag var i början av processen och kunde prata i timtals om hur allt skulle gå till. Anyways, hon lyssnade på mitt hjärta och min andning och kollade så att jag inte hade några självskadebeteenden, hehe. Och sedan fyllde hon i alla vaccinationer jag fått och så skrev hon under och stämplade lite fint. 
 
När det var klart åkte jag hem en stund och gick sedan till skolan. På kvällen så fick jag sedan min andra childcare reference. Och då trodde jag att allt var bra, men så fick jag ett mejl från Ann där hon sa att jag behövde ha ett utdrag av mina betyg. Så igår, onsdag så gick jag ner till rektorsexpeditionen och bad om att få ett sådant. Det gick snabbt och smidigt och på lunchrasten scannade jag in min childcare reference och mina betyg, och sedan var allt klart! :D 
Jag fick ett mejl från Au Pair Link om att jag hade blivit accepted som Au Pair i Nya Zeeland. Lustigt nog så fick jag ett mejl efter det där det stod att min ansökan till hade skickats till Nya Zeeland, haha fail. 
 
Och sedan var det tyst.. och tyst.. och jag väntade på mejl. Jag var/är alltså nu med i något som kallas the matching pool och familjer får välja om de vill kontakta mig och så kan vi börja mejla och bestämma tid för att skypa. Men det var tyst. Och tyst. Inget vibrerande mejl. Men inte så konstigt, när jag blev godkänd var klockan typ 3 på natten i Nya Zeeland, haha. Så jag väntade tills kvällen. 
 
Och till slut kom det ett mejl. A family would like to speak to you. och det var inte nog med det. Nej, totalt ramlade det in FYRA mejl igår med familjer som vill att jag ska vara deras Au Pair. Varav TVÅ familjer skickade ett mejl till mig först och de andra två skickade jag mejl till, men de blev jättekorta och konstiga och jag vet inte..  Dessutom var de familjer som jag inte var så intresserad av. En av familjerna är jag dock mycket intresserad av och det är The Bailey Family om ni minns att jag skrev om dem i ett annat inlägg. De skickade alltså ett mejl till mig igår, på natten (dag för dem, haha) och det var med en massa bilder och de verkar verkligen toppenbra! Deras barn heter Stella (10) Xavier (3) och Sienna (fyller 1 år i april) och de verkar superhärliga! De har en Au Pair nu som kommer från Tyskland och de bor i Hamilton, vilket bara är en timmas körning från storstaden Auckland, där min förberedelsekurs kommer att hållas. Föräldrarna heter Michelle och Malcolm och mamman är typ chef på ett dagis och pappan är någon form av chef också tror jag. Timmarna som jag ska jobba verkar också toppenbra, 7-9 på mornarna, sedan ett paus på sex timmar då jag är ledig och sedan börja jobba igen vid 3 på eftermiddagen till kl 6. detta gäller mån-tors, fredagen är jag hemma med de två minsta barnen och jobbar från 7 på morgonen till 5 på kvällen. Och helgerna har jag såklart lediga. Familjen har även två katter, kanin och en sköldpadda. 
 
Nyss satt jag knåpade ihop Au Pair-frågor att ställa till den här familjen i ett mejl. Jag läste igenom mejlet från dem och deras profil flera gånger för att komma på så många frågor som möjligt och sedan började jag formulera ett mejl. Jag tog inte med alla frågor eftersom jag gärna vill ha lite frågor kvar att ställa när vi skypar. Jag skrev lite om mig själv, men kunde inte komma på så mycket som inte finns i min profil. Jag försökte låta entusiastisk och sa de saker jag tyckte var bra med familjen. Jag skickade med en 5-6 bilder också och föreslog att vi skulle skypa kanske denna helgen. Nu är jag helt bortom mig och vet inte när jag kommer få svar på det här mejlet om jag ens får det?! Varje minut som jag inte får ett mejl är det svårt att andas. 
 
Hoppas att de tycker att jag är bra nog för dem. I deras första mejl sa de att jag var deras "ideal Au Pair for us". 
Anyways, while I am at it så kan jag ju berätta att jag har klippt mig idag efter skolan. Inget speciellt, toppat lite och gjort luggen kortare eftersom jag inte kunde se något i den :P 
 
Ha det bra så hörs vi snart! :D 

En rörande film som alla borde se