5 små och stora tips

Mörket faller på som så bör och vi alla blir lite vilsna. Vi behöver lite vägledning. Så här kommer lite tips till er! 
 
 
1.
Serier
 
Hemlock Grove
Min kompis Daniel introducerade den här serien för mig för ett tag sedan och wow. Vilken grej alltså. Den här serien är ytterst svår att förklara . Vi såg inte alla avsnitt, men vi tittade på avsnitt efter avsnitt och jag kände absolut inte att jag tröttnade på den. Det är en väldigt överraskande serier, på samma sätt som den pågår i en väldigt normal takt och det mesta känns som en normal människas liv. Och så händer det "övernaturliga" saker och det involverar olika varelser,  men på samma gång så blir det liksom inte en fantasy-serie. Den känns inte påhittig eller larvig, utan bara väldigt stabil och bra. 
 
Masters of Sex
Ganska uppenbart vad den här serien handlar om kanske. Den handlar om sex. Den handlar om studerande av den mänskliga sexuella akten och vad som händer under sex. Serien utspelar sig förr i tiden, kan inte riktigt placera när men stigman över sex ligger uppenbarligen kvar. Man kan också se att serien inte utspelar sig i nutid när man tittar på kläder. Ooooh, modet i den här serien är helt underbart. Modet, det fantiskta töjandet på gränser kring sex och att tala om sex plus skådespelarnas fantastiska jobb gör hela serien till ett härligt gung/skimmer av våra förbjudna tankar. 
 
2. 
Film
 
Saving Mr Banks
En film som kretsar kring Disneys Mary Poppins, som jag tyvärr inte hade sett innan jag såg den här filmen men det rekommenderar jag verkligen att man göra. Genom hela filmen sitter i alla fall jag med ett leende på läpparna och skrattar mycket åt de klockrena karaktärerna och dess aktörer. Den handlar om kvinnan som skapade Mary Poppins, författaren alltså. Hon har en väldigt strikt personlighet och vill inte att Mary Poppins ska bli någon Disney-fierad figur som är glad och pigg och skär, utan hon vill hellre hålla Mary Poppins för sig själv. Till slut går hon med på att resa till Disneys huvudkontor och möta Walt själv och hon klankar ner på honom och hans medarbetares idéer gång på gång. Samtidigt som denna historia rullar på så får man då och då se en annan historia blandas in i filmen. Det är svårt att förklara, men allting hör ihop på ett väldigt bra och skickligt sätt som man sätter lite i halsen utav. En väldigt häftigt film som jag verkligen rekommenderar. Särskilt om man ser stort värde i Mary Poppins och Disney-filmer generellt. 
 
 
 
 
3. 
Kläder
 
Använd halsduk
Ett mycket simpelt men bra tips. Använd halsduk helt enkelt. Det börjar bli kallt nu och många blir mer eller mindre förkylda på hösten. Jag har under september och oktober- månaderna kännt då och då att jag har ont i halsen. Då brukar jag bara dra på mig en sån där korv-halsduk virad om halsen, ha på mig den flera dar i rad och snart så gör det inte så ont i halsen längre. Det tillsammans med massvis utav te-drickande förståss. 
 
4. 
Facebook
 
Icas facebook-sida
Vissa facebook-sidor är rent skräp, vissa är alldeles för inlästa på vad du gillar så det dyker upp artiklar som man nästan ryggar tillbaka med för att de läser dina tankar. Och så finns det Icas facebook-sida som jag skulle vilja ge en liten extra tumme upp. Alltid en bra variation, alltid goda recept, härliga tips och liknanade. Oftast väljer Ica att lyfta fram vegatariska och veganska rätter, mycket grönsaker och väldigt nyttig mat vilket jag tycker är så otroligt inspirerande. Jag tycker verkligen att ni ska ta er en titt där. 
 
5. 
Hår 
 
Bakpulver
Både bakpulver och även talkpulver fungerar väldigt bra som substitut för torrshampoo. Bättre till och med, tycker jag då man slipper den starka parfym-lukten, bakpulver är ju vädligt neutralt i lukten. Det blir också lättare att dosera ut och gnugga ut den vita i håret, plus att man inte måste skaka någon flaska. Och så självklart. Billigare! 
 
 

She belived she could so she did

Häromhelgen alltså den 23:e-25:e Oktober så började jag på ett nytt jobb! 
Jag har velat lite med när jag var redo att berätta om det men nu har jag jobbat den helgen och en helg till. 
Mitt nya jobb är alltså *trumvirvel* servitris på Amazingtaste i Eksjö! Kanske låter tråkigt, men jag har så kul där. Jag är såå intresserad av mat och det är mat runtomkring mig där och det luktar gott, jag får vara uppklädd med ett förkläde och vara trevlig mot gäster som ofta är uppklädda. Mm, mycket roligt faktiskt. Jag älskar att jag kan ha två jobb (mitt andra är då alltså vikarie i simhallen), jag jobbar mest på helger på Amazingtaste. Än så länge har jag ju som sagt bara jobbat där två helger, men de båda helgerna var så olika varandra. Den första helgen var väldigt hektisk och många som hade bokat bord, jag blev väldigt stressad, tappad ett glas, spillde på gäster, gav fel beställning, men nästa helg var mycket lugnare, även om det var en del folk på lördagen, men då hade jag lite mer kontroll på läget. 
 
Jag som tycker det är så himla kul med nya saker, lära sig nya saker, vara i nya miljöer och så vidare har tyckt att det varit så kul hela upplevelsen än. De som äger Amazingtaste är ett kinesiskt par, frun är servitris tillsammans med mig och mannen är kock samtidigt som han är resturang-ägare. Hela kulturutbytet med dem har varit så häftigt att få uppleva här i lilla Eksjö. De har berättat en massa om Kina. De kom till Sverige för sex år sedan så de kan inte jättebra svenska ännu, men jag lär dem så mycket jag kan. Tydligen så talas det två språk i Kina, mandarin, vilket är det största språket och det är även obligatoriskt att lära sig i skolan, och så kantonesiska som Nicole och Mao från Amazingtaste talar. Jag har även fått lära känna deras tre barn som är 4, 5 och 6 mån gamla. Nu i helgen fyllde faktiskt fyra-åringen fyra år och de smällde upp med tårta och present, jag fick sitta med och fira dem. Så himla härliga människor! 
 
Nu i helgen var det ju också Halloween och jag fick besök på resturangen och lite utklädda kids som var något för blyga för att våga säga bus eller godis, men budskapet gick fram och de fick lite godis av mig. Den där godisskålen på Amazingtaste alltså, ALLA som kommer dit tar utav den när de går ut, ser så himla lustigt ut. Folk betalar, är på väg ut och så "upptäcker" de godiset. Oj, här får man ta godis. Åh, vad gott. I princip det mest uppskattade på resturangen. Skämt åsido. Jag har verklien blivit förvånad över hur tacksamma resturanggäster är, i Eksjö och i Sverige. Jag trodde inte att folk var så glada och tacksamma. Och dricks! Dricks har jag fått, trots att jag inte trodde att vi i Sverige höll på med sånt? Men oftast/ibland när någon vill betala så vill de gärna lägga till en 10-20 kronor på det. Så glad jag blir! <3 
 
Maten där är förstås supergod och det är så speciellt att få komma "bakom kulisserna" och få se hur allt är gjort, få veta alla hemlisarna. Jag lär mig mycket utav det. 
 
Mitt namn på kinesiska 

En massa andra ord, bland annat kyckling, fläsk, regn och snö. Ser ni? 

VA-BOOM!Kollage: Nelly.com
 
1. Cardigan | 2. Top | 3. Ballerinaskor | 4. Byxor
 
Sponsrat inlägg

Vilken kanonsnyggt kollage det här va då! :D Wow! För en som jag som sällan gillar svart så har jag börjat köpa mer och mer av just svart och andra mörka färger. Att byxorna är höga i midjan (som jag absolut älskar) är ju ett stort plus! Linnét känns också helt frääsigt snyggt! ;) Jag diggar skorna också, lite udda och så bra att de är platta! :) Jag som inte ens har ett par ballerina/andra festskor ska kolla in dem direkt!