Från tåget

Hallå! 

Sitter på tåget nu. Läskigt! Har åkt första tågresan, alltså Nässjö-Mjölby och nu är jag på tåget mot Örebro! Läskigt! Det var jättemysig och trött stämning i det förra tåget, höll på att somna trots att tågresan bara var lite mer än en halvtimme. 

När jag kom fram stod tåget jag skulle på redan där och då fick jag hjälp av någon snäll Nisse som undrade vart jag skulle och då sa jag Örebro och han talade om att jag skulle med det tåget. Ja, det låter lite skumt, men han frågade många och när vi gick ombord sa han typ "välkommen på tåget!". Så han var nog snäll! :) 

Nu ringde mamma precis och ville prata lite, hon sa inget speciellt, läget är ju under kontroll och då behöver hon inte oroa sig så mycket. 

Nu ska jag koncentrera mig på att se snart ut med min Illustrerad Vetenskap-tidning, eftersom det just kom fram en kille och satte sig mitt emot mig.. A rather good-looking one! 

Ha det bra! :) 

Kluriga tågresor

Heeeey, man!! 
Och lady! ;) 

Jag har haft några saker att klura på inför helgen, men det visade sig att jag inte behövde klura alls! 

Det är nämligen helt skrivet i sten så att säga att jag ska, helt själv, sätta mig på tåg upp till Örebro. Well, för att krångla till saker ytterligare så kommer jag att få byta tåg. Wihoo... 
Och så kommer min gode vän Jon, som jag inte har träffat på tre år att hämta upp mig och ta mig till Squaredans-kursen! Japp, där ska jag få mat och boende för hela helgen! 

Jag har varit och hämtat sovsäck och liggmadrass nu! Jag har också packat lite granna, eftersom det blir en rätt så stressig dag imorgon även om mitt första tåg inte går förräns fem över tre. 

Jag har försökt att vila en massa eftersom min hals svider som sjutton. Det känns som att jag har svalt ett rakblad och det har jag dock inte något minne av. Oh, well, helgen blir nog kul! Trots att jag tycker inte kommer att känna någon där... Men mat får jag i alla fall! :)

Ha det bra! :)) 

Vaccinationsjournaler

Hallå! 

Jag blev nyss jätteglad! 
Jag ska ju som sagt komplettera min Au Pair-ansökan med ett friskintyg, men på vårdcentralen sa de att jag måste ha med vilka vaccinationer jag har fått i mitt liv. De sa att de skulle finnas hos skolsköterskan. Att ens få ut de två vaccinationer jag fått i skolan, från skolsköterskan tog ju sin lilla tid. När jag väl fått dem fick jag reda av skolsköterskan att jag skulle få resten av mina vaccinationsjournaler genom att ringa till Länssjukhuset i Jönköping, och bli kopplad till Journal-Arkivet i deras växeln. 

Så när jag kom hem igår satte jag mig i växeln och försökte få tag i mina journaler eller någon som hade möjlighet att skicka dem till mig. Med oengagerad och trött personal gick det inte direkt framåt. De bestämde sig för att det finns något som heter Journal-Arkivet och kopplade mig lite vart de kände för. Bland annat till en man som jag fick prata med och som förstod vart jag ville bli kopplad: nämligen Journal-Arkivet. Han bad mig ringa växeln igen och be dem koppla mig till Journal-Arkivet. Jag fick ungefär samma svar som innan, det finns inget som heter Journal-Arkivet och de kunde inte förstå vart jag ville bli kopplad och gjorde väll inte så stor ansträngning med att försöka förstå mig eller lyssna på det jag sa. Hon sa att jag skulle bli kopplad till där jag fick mina vaccinationer, alltså Eksjö BVC. Så dit blev jag kopplad, men de hade inte telefontid då, så varför jag blev kopplad till dem just då förstår jag inte. 

Vid det här tillfället hade jag i princip gett upp och brutit ihop men i min ilska hittade jag en mail-adress till Länsjukhuset Jönköping och jag började skriva ett mejl om att jag ville ha mina vaccinationsjournaler hemskickade och jag nämnde också att jag fått dålig service på växeln. 

Idag fick jag svar på mejlet av någon ängel till människa som heter Ulla Strand. Hon sa att en kopia på mina vaccinationsjournaler var skickade till adressen jag hade skrivit i mejlet. Hon bad också om ursäkt för växeln och så att det nyligen blivit lite ändringar i växeln och att det inte heter Journal-Arkivet utan Arkivcentralen! Puuuh! 

Så nu är det bara att vänta på att det ska komma på posten och så ska jag försöka fixa en ny tid på vårdcentralen om det finns något tidigare. 

Snart, snart, snart kan jag nog få en nya zeeländsk Host Family!! :))) 

Ha det bra!