Italien

Hej, allesammans! 


Hehe, nyss låg min mobil i solen och blev alldeles för varm och kunde inte användas. Det händer ju inte precis i Sverige. 

Nu är vi alltså i Italien och kom hit i lördags tidigt på morgonen. Vi körde hela fredagsnatten och kvart i åtta kom vi fram till huset som vi skulle bo i. Det kanske inte låter så tidigt, men när man har sovit väldigt lite och blivit väckt hela natten igenom kändes det som att man blev tvångsväckt typ halv fyra på natten. Men när vi kom kunde vi inte ta oss in i huset än eftersom de skulle städa, utan istället gick vi mot poolen. Där i låg en överraskning. Det låg ett piggsvin i poolen?! Haha, what? Jag har nog aldrig sett ett piggsvin, åtminstone inte i det vilda, åtminstone inte i en pool! 

Anyways, de tog ur piggsvinet ur poolen och vi badade inte i den förrän två dagar efter. 

Jag är alltså här med Marcel, Marcels föräldrar och hans lillasyster (som är 97:a). Marcels bror med flickvän och Marcels syster kommer på lördag. Så vi får en vecka bara vi fem och en vecka är vi åtta pers. 

Mitt och Marcels rum ligger högst upp i huset och vi har en egen våning, med egen toalett och även en takterass med underbar utsikt förstås. Marcel paxade det rummet för oss och det är jag väldigt glad för! På lördag när de andra kommer ska vi byta hus. Vi får egentligen plats alla i huset som det är, men vi hade redan bokat två hus innan när vi trodde att vi skulle vara en till. Så det blir spännande. Börja om äventyret lite. 

Vi bor i närheten av en stad som heter Camaoire. Det är väll typ som en liten by här kan man väll säga. Vi bor en bit upp i berget och att köra upp till vårt hus är lite serpentinvägar snirkelisnok kringelikrok ultra mega delux måste jag säga. Är det någonstans man skulle vara med om en bilolycka är det väll i Italien. Folk är väll inte riktigt så hemska på att köra bil som klyschan säger, men vägarna är väldigt dåliga. 

Vad har vi gjort då? Jodå, i Italien äter man pizza och pasta kan jag tala om, jisses! Ja, vi har ju eget kök (även tvättmaskin och diskmaskin) men vi lagar mycket pasta och tomatsås och så ligger det en mycket, mycket härlig pizzeria här i närheten, så mysigt är det. Där har vi ätit pizza och även tiramisu! Igår var vår femte dag här och då har vi redan ätit pizza tre gånger och då räknar jag inte dom två gångerna på stranden då vi köpte nån slice bara. 

På stranden har vi ju också varit, vi åkte till närmsta stranden. Riktigt härligt där, perfekt varm temperatur, perfekt varmt i vattnet och hundvänligt. Ja, vi reser ju med två Golden, Dana och Anou. Man fick betala lite för att vara på stranden men då får man ändå ett litet område med bord, solparasoll, och fyra stolar. Härligt, härligt! 

Vi har även besökt staden Lucca, promenerat lite, satt i oss massa Gelato förståss. 

Men det vi gör som allra, allra mest, är sola. Bada. Lääääsa mycket. Chilla, njuta. Vila. Har det härligt. 
 
Hoppas ni också har det väldigt bra!! :)

Nya insikter om Tyskland

Hejsan allesammans! 
 
Nu har jag varit i Tyskland i typ tre månader, vilket kanske inte låter som så mycket, men det kan man ändå säga att det är. När jag flyttade till Tyskland så tog jag in mycket av vad jag ansåg var Tyskland och skrev när det här i bloggen i ett inlägg som kallades "10 saker i Tyskland". Kolla gärna in det. Nu har jag fått lite nya insikter om Tyskland och jag skulle vilja dela med mig utav det till er. Jag måste säga att jag har en mycket mer positiv inställning till Tyskland just nu.
 
1. Ölens viktighet i Tyskland
 
Alla förstår kanske att öl är stort och viktigt i Tyskland, it´s the homecountry of beer! Det är verkligen en grej här. Vi snackar inte att det är fördom eller något man "skulle kunna tänka sig, att det är rätt så mycket öldrickande i Tyskland". Nejnej, det här är verkligheten.
 
Ölen är inte bara just öl. Det finns massor utav olika sorter. Nej, nu underdriver jag, det finns så mycket olika öl som man absolut kan tänka sig. I Regensburg bara så har vi vad jag vet om två bryggerier, men jag är ganska säker på att vi har fler faktiskt. Det finns Tequila-öl, öl med banan-smak (riktigt gott faktiskt), ett oändligt urval av Dunkel, Helles och allt mittemellan. Förutom detta så finns ju Radler. Jag har hört att det finns ett annat ord för detta i Storbritannien. Men i Tyskland heter det Radler. Radler är alltså en blanding mellan lemonade och öl. Det smakar mycket svagare än öl och citronigt, så ganska mycket fräschare än vanlig öl och det är mycket lättare att dricka det, i alla fall för mig. Bara några steg från våran lägenhet, eller rättare sagt precis under där vi bor, finns det en bar (som ser svincool ut, om ni kommer till Regensburg någongång besök Biretta på Ostengasse) och där har de liksom specialiserat på olika öl-sorter. Himla häftigt, öl kan smaka väldigt olika från den typiska "öl-smaken". 
 
2. Jag är Jultomten 
 
Jag har fått en uppenbarelse. En lägenhetsuppenbarelse. Det har nämligen hänt något som jag antar inte händer när man bor i hus. Eller så kanske det gör det, men inte när man bor många, många meter från sina grannar. Anyways, jag har kommit fram till att jag är Jultomten. Så måste det vara. Tydligen när man bor i en lägenhet och är hemma över dagen så plingar leveransföretagen på, på våran lägenhetsdörr och då får man gott och väll ta emot paket hur många det än kan vara. Man får skriva sin lilla autograf och kanske ta emot ett par paket, några timmar senare så trippar någon granne ner till mig och hämtar upp sitt paket. Trevligt sätt att se vem som är ens granne, I must say. Men som sagt, Jultomten-varning.  
 
3. Cigarett-reklamen
 
Detta är nog ett av de märkligaste sakerna med Tyskland. I Tyskland är det alltså inte förbjudet att sätta upp reklam för cigaretter. I kassan på våran lokala matvarubutik finns det också kartonger som man ska ha sina cigaretter i, alltså personliga med söta kattungar på och skit så att det ska bli lite fint och härligt att röka, hur sjukt är inte det? Men det märkliga med just cigarett-reklamen är att det finns en del restriktioner kring hur man ska deala med det. Tydligen så får ingen röka på reklambilden. Det får inte finnas med en cigarett som är tänd på bilden. Jag tror inte att det ens får finnas med en cigarett på bilden. Mycket märkligt. Så när man ser dessa bilder, så brukar det vara folk som har kul på ett eller annat sätt, typ kör bil eller hänger på stranden. Reklamen brukar man se på tågstationerna. 
 
 
5. Indiska resturanger
 
Som jag nämnde i mitt förra inlägg, det med mina tidigare tyska uppenbarelser, så är ju inte den personliga servicen sådär toppenbra här i Tyskland. Folk är inte överdrivet vänliga, det är inga leenden utöver de som behövs och det blir inte så mycket förklaring för förvirrade svenska som inte förstår något eller något annat koncept på ett café. Men, om man verkligen vill ha bra service och riktigt, riktigt god mat, då ska man gå till indiska resturanger här i Tyskland. Kanske just för att man inte träffar tyskar där, hehe. Men allvarligt talat, jisses så god mat. Och som sagt, servicen. På indiska resturanger blir man upppassad på. 
 
Japp, det var lite utav vad jag just har insett. Hoppas ni alla får en härlig dag! :D 
 

Nya insikter om livet

Hej, allesammans! 
 
Jag har nyligen kollat färdigt på vad som kan vara världens bästa tv-serie just nu, nämligen The Handmaid´s Tale. Åååååh, så bra den är. Jag ska hålla handlingen hemlig så bäst jag kan. Men i princip så utspelar den sig i nutid i USA och att bli gravid och föda friska barn blir mer och mer ovanligt och då har dom kommit på en lösning på detta som sedan hela samhället grundar sig för. Väldigt, väldigt bra är den i alla fall. 
När jag hörde hur andra beskrev den så sa dom att det var mycket våld och väldigt grovt, men jag skulle faktiskt vilja säga att det inte är så farligt. Jag upplever det mer som psykiskt utmanande att titta på det. Väldigt, väldigt intressant och spännande. Men om man är någon som tycker om när det är riktigt mycket våld och när folk är riktigt mörka och onda, då kanske man upplever att den här serien är lite för "snäll". Jag tycker om det, men jag kan tänka mig att folk kan tycka att karaktärerna väljer att göra det snällare valet. Serien innehåller bland annat Poussie från Orange is The new Black och Alexis Bledel från Gilmore Girls. Topptopp. Serien var väldigt lätt att hitta när jag skulle börja titta på den, men nu ar det varit svårare att hitta den på hemsidor, men jag tror att man kan hitta den på HBO om man vill betala för det, annars så har jag sett på Putlocker. 
 
Förutom den här fantastiska tv-serien så har jag hittat en massa youtube-videos av en Lisette Alfredsson. Ojojoj, vilka härliga videos och vilken härlig person. Jag tycker det är så intressant att få ta del av hennes liv på youtube. Hon är typ 29 år gammal och utbildad make up-artist och har mycket intressant att berätta. Hon gör många smink-videos och jag tycker de är jätteintressanta och väldigt professionella, eftersom att hon har gått en smink-utbildning och kan sin grej. Men det som är mest intressant är att få reda på mer om hennes liv, hennes liverfarenhet när det gäller jobb, förhållanden, att flytta (hon flyttar nämligen väldigt ofta) och åsikter. Hon har bott i fosterfamilj och är overall en väldigt intressant person. Jag tycker absolut ni ska kolla in henne. 
 
 
 
 
Något annat jag har kommit till är att när det gäller hudvård för mig, så är återfuktning key. Ojojoj, vad gott det känns att slänga på serum och återfuktningskräm. Det är verkligen det som gör min hud najs. Det och att dricka mycket vatten, vilket i princip också är att återfukta. Jag trodde verkligen inte att man kunde få färre finnar av att återfukta, men det är typ det som händer. Visst, det är viktigt att rengöra och med ansiktsmasker också, men återfuktningen, mhm, mycket viktigt. 
 
Jag har väll även kommit fram till att alkohol kanske inte är min grej after all. Jag har ju valt att inte dricka alkhol förrän typ i år, när jag är 21 år gammal. Och jag tycker det är väldigt spännande och jag vill ju i princip prova allting. Jag mår generellt ganska bra när jag dricker alkohol. Precis som med andra människor tar det fram min personlighet lite mera och gör mig ganska glad, det är väll liksom så alkohol funkar, vilket är lite läskigt i sig, att det kontrollerar en person så pass mycket. Men det är väll också det som vissa kan tycka om med alkohol. Förutom att jag blir glad och lite mera högljudd kanske så kan jag känna av lite i magen. Inte att det gör ont eller så, men jag antar att jag känner av de starka smakerna, den starka alkoholen och färgämnena, och sockret. Det jag inte känner av är att skulle kunna spy. Det finns inte alls på kartan när jag dricker. Varken när jag dricker snabbt eller mycket eller under en lång tid, believe me I´ve tried. Så jag har ganska svårt att förstå hur folk kan spy på fyllan. 
Så, vad är det då som känns dåligt med alkoholen för mig? Jo, alltså.. rummet börjar snurra. Och det behöver inte vara jättemycket alkohol, en drink eller två och det snurrar så dant för mig .Som att jag åkte tusen karuseller och det gör inte att stoppa. Faktiskt ganska läskigt. Så jag vet inte hur jag känner med det nu, men jag antar att det alltid är kul att smaka lite och prova nya grejer. 
 
Det var lite av mina senaste insikter här i livet. Men man kan ju också ta emot dom som tips. 
Hoppas att ni har det härligt! Jag tyckte i alla fall att det var fint att så många ville läsa mitt senaste inlägg. 
Ha det bra! :D