Nya insikter om Tyskland

Hejsan allesammans! 
 
Nu har jag varit i Tyskland i typ tre månader, vilket kanske inte låter som så mycket, men det kan man ändå säga att det är. När jag flyttade till Tyskland så tog jag in mycket av vad jag ansåg var Tyskland och skrev när det här i bloggen i ett inlägg som kallades "10 saker i Tyskland". Kolla gärna in det. Nu har jag fått lite nya insikter om Tyskland och jag skulle vilja dela med mig utav det till er. Jag måste säga att jag har en mycket mer positiv inställning till Tyskland just nu.
 
1. Ölens viktighet i Tyskland
 
Alla förstår kanske att öl är stort och viktigt i Tyskland, it´s the homecountry of beer! Det är verkligen en grej här. Vi snackar inte att det är fördom eller något man "skulle kunna tänka sig, att det är rätt så mycket öldrickande i Tyskland". Nejnej, det här är verkligheten.
 
Ölen är inte bara just öl. Det finns massor utav olika sorter. Nej, nu underdriver jag, det finns så mycket olika öl som man absolut kan tänka sig. I Regensburg bara så har vi vad jag vet om två bryggerier, men jag är ganska säker på att vi har fler faktiskt. Det finns Tequila-öl, öl med banan-smak (riktigt gott faktiskt), ett oändligt urval av Dunkel, Helles och allt mittemellan. Förutom detta så finns ju Radler. Jag har hört att det finns ett annat ord för detta i Storbritannien. Men i Tyskland heter det Radler. Radler är alltså en blanding mellan lemonade och öl. Det smakar mycket svagare än öl och citronigt, så ganska mycket fräschare än vanlig öl och det är mycket lättare att dricka det, i alla fall för mig. Bara några steg från våran lägenhet, eller rättare sagt precis under där vi bor, finns det en bar (som ser svincool ut, om ni kommer till Regensburg någongång besök Biretta på Ostengasse) och där har de liksom specialiserat på olika öl-sorter. Himla häftigt, öl kan smaka väldigt olika från den typiska "öl-smaken". 
 
2. Jag är Jultomten 
 
Jag har fått en uppenbarelse. En lägenhetsuppenbarelse. Det har nämligen hänt något som jag antar inte händer när man bor i hus. Eller så kanske det gör det, men inte när man bor många, många meter från sina grannar. Anyways, jag har kommit fram till att jag är Jultomten. Så måste det vara. Tydligen när man bor i en lägenhet och är hemma över dagen så plingar leveransföretagen på, på våran lägenhetsdörr och då får man gott och väll ta emot paket hur många det än kan vara. Man får skriva sin lilla autograf och kanske ta emot ett par paket, några timmar senare så trippar någon granne ner till mig och hämtar upp sitt paket. Trevligt sätt att se vem som är ens granne, I must say. Men som sagt, Jultomten-varning.  
 
3. Cigarett-reklamen
 
Detta är nog ett av de märkligaste sakerna med Tyskland. I Tyskland är det alltså inte förbjudet att sätta upp reklam för cigaretter. I kassan på våran lokala matvarubutik finns det också kartonger som man ska ha sina cigaretter i, alltså personliga med söta kattungar på och skit så att det ska bli lite fint och härligt att röka, hur sjukt är inte det? Men det märkliga med just cigarett-reklamen är att det finns en del restriktioner kring hur man ska deala med det. Tydligen så får ingen röka på reklambilden. Det får inte finnas med en cigarett som är tänd på bilden. Jag tror inte att det ens får finnas med en cigarett på bilden. Mycket märkligt. Så när man ser dessa bilder, så brukar det vara folk som har kul på ett eller annat sätt, typ kör bil eller hänger på stranden. Reklamen brukar man se på tågstationerna. 
 
 
5. Indiska resturanger
 
Som jag nämnde i mitt förra inlägg, det med mina tidigare tyska uppenbarelser, så är ju inte den personliga servicen sådär toppenbra här i Tyskland. Folk är inte överdrivet vänliga, det är inga leenden utöver de som behövs och det blir inte så mycket förklaring för förvirrade svenska som inte förstår något eller något annat koncept på ett café. Men, om man verkligen vill ha bra service och riktigt, riktigt god mat, då ska man gå till indiska resturanger här i Tyskland. Kanske just för att man inte träffar tyskar där, hehe. Men allvarligt talat, jisses så god mat. Och som sagt, servicen. På indiska resturanger blir man upppassad på. 
 
Japp, det var lite utav vad jag just har insett. Hoppas ni alla får en härlig dag! :D 
 
#1 / / Ester Allstrin:

"jag är jultomten" haha så bra!! 😂 Skumt ändå, att de överlämnar paketen på det viset 😯

#2 / / Ester Allstrin:

"jag är jultomten" haha så bra!! 😂 Skumt ändå, att de överlämnar paketen på det viset 😯