Äventyr till Walhalla

Hej, allesammans! 
 
I söndags så var det äntligen dags för Marcel och mig att bege oss mot Walhalla. Walhalla är typ som en byggnad högt upp, en slags hyllningsbyggnad med en massa kända tyskar, alltså sånna där bystar typ. Lite svårt att förklara, men det är en ganska ikonisk byggnad för Regensburg, väldigt turistbesökt. Det är en massa trappor upp dit också så det sitter alltid en massa människor där. 
 
När jag var på utflykten med en båt för två veckor sedan så stannade den båten vid Walhalla, och släppte av folk, men vi skulle inte av där utan fortsatta längre bort. 
 
Så i söndags så tog vi våra cyklar och cyklade dit helt enkelt. Marcel har faktiskt cyklat dit en gång innan, så jag visste att det gick. Det var varmt och skönt i luften och så himla grönt överallt. Men i princip precis när vi började cykla så regnade det, och det var bara en mysig liten sprinkle först, men sedan blev det en riktigt skur så då stannade vi och väntade ut det faktiskt. Annars var det riktigt härligt väder, vi cyklade på och träffade många andra som cyklade och sprang och så. Vi var tvugna att hålla oss till en tid eftersom Walhalla bara är öppet till typ halv tre, men som tur var är det öppet på söndagar, vilket ju ingenting annat är här. Så vi kom dit, löste biljett och kollade runt på alla tyska snubbarna. Marcel visste inte ens vad alla var för ena, men det var typ Einstein och Kaisrar med och konstnärer, diktare och sådana som har varit viktiga inom krig. Det fanns bara två kvinnor. 
 
Sedan satte vi oss på trappen med våran kära picknick-filt och åt couscous-sallad som vi hade gjort dagen innan. Jag nämnde till Marcel att jag ärligt talat inte är så mycket för pasta-sallad och han föreslog couscous-sallad, med en god dressing till var det faktiskt jättegott! 
 
Vi myste och pussades en massa där, det blev riktigt romantiskt faktiskt. 
Precis vid Walhalla var det både getter och får. Och en riktig utsikt förståss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi cyklade hem och när vi kom hem slapp vi precis undan ett riktigt åskväder. Det spöregnade, åskade och blixtrade som in i. Riktigt rytväder! Väldigt mysigt, och häftigt! 
 
Efter att vi chillat ett tag så städade vi en massa i lägenheten, och gissa om det behövdes. Herregud, jisse och amalia! Jag låter resten vara osagt om ni sitter och äter! 
 
Hoppas ni har en härlig dag! 
Alles Liebe!