Fem utav mina konstigaste intressen

HALLÅ DÄR ALLESAMMANS!!! 
 

Idag, måndag, råkade bli en äckligt stressig dag då det mesta gick hitan och ditan. Det började med att jag försov mig, och vaknade till vid kvart i åtta. No worries, jag skulle hunnit till åtta på tio minuter... men, jag hade ju sociologi, jag kom ihåg att en klasskamrat hade nämnt för mig: "Sociologin börjar ju inte egentligen förräns kvart över åtta", eftersom våran lärare brukar komma till klassrummet då. Så jag tog det tillfället i akt och vilade en stund i sängen.
 
Lite senare körde jag nedcabbat in till skolan och då var jag väll lite sen ändå, men gick in på Sociologi-lektionen och satte mig ner, när Anna börjar fråga "Har inte du nationella tyska nu?" och jag som inte har någon aning om sådant och inte har haft en tyskalektion på minst tre veckor sitter som ett frågetecken. Jag gick ner till rektorsexpedition och frågade, och ja, såklart jag hade det. Det spelade ingen roll att jag skulle missa första halvtimmen, jag skulle tydligen dit ändå. Så jag kom in i klassrummet och fick börja med läsförståelse. Den var rätt så mysig, den första delen handlade om en mörkerbar där man ska "blinddate:a" på riktigt. Häftigt! Anyways, detta följdes av en hörförståelse och en skrivuppgift som så bör. På skriv-delen var jag verkligen helt borta. Man skulle berätta om antingen Stefan eller Sandra och då hela tiden i tredje-form. Den delen gick ju helt okej. Men att hitta på vad man skulle skriva om, jisses! Slutade med att jag skrev om Sandra som var försenad till skolan (höhö, man får väll ta nytta av sina egna livshändelser) och så när hon hade duschat så hade en massa av hennes hår fallit av, men hon tog på sig en mössa och blev lugn, haha! Historien fortsatte med att hon hade lektioner, som hon tyckte var mycket pinsamma, en hade hon en ny lärare på som var väldigt strikt och den tredje var en bildlektion som hon satt och målade på tills hon somnade och höll på att missa bussen hem. 
 
Efter all den här tyska så satt jag och åt lunch med Candra, tills våran skabb-Geografi började. Inte min mest intensiva prestation på den lektion om man får säga så. Och sedan lite kommunikation där vi fick, tja, helt enkelt kommunicera med varandra, det var rätt skoj! Lärde mig säkert något nytt! Jaha, och sedan började jag få lite panik för bilen var ju parkerad utan tak och jag började föreställa mig olika scenarior, som att folk skulle hoppa parkour in i bilen, eller börja kasta ägg, bara för att de kan. Så jag gick ut till bilen och kollade till den så att allt var som det skulle. Såklart var det det, inte ett spår av ägg ;) 
Engelska skulle jag ha, men jag såg ingen som kom till lektionen så jag gick till Anamaria och frågade henne var alla var. Ja, hon var lite besviken för att hon hade sagt ja till alla som hade velat skippa dagens lektion, så jag fick åka hem även jag. Men jag stötte på Thomas och bad honom skriva ut en grej åt mig som tog en stund. Bilen körde jag sedan mot Ica, för nu ville jag minsann pröva på en sån där snoppglassen som är så populär! Men jag vart så inihelsike kissnödig så jag ville absolut inte ha en isglass när jag väll kom in i affären. Jag grabbade åt mig en sandwich i tron att "den kostar la en sjua, som den brukar". NÄHÄ, 15 spänn skulle den snälla damen ha! Puh, det tog emot att trycka på godkänn, haha! En kissnödig, glassätande Ellen styrde taklösa bilen hem och väl hemma så kunde jag äntligen värma upp lite mat, mamma har köpt friterade stuff (typ bläckfisk, räkor etc.) och klyftpotatis som man ska steka i olja, så det gjorde jag! MUMS, så gott det är! Några timmar senare sitter jag nu här med bloggen i knät. 
 
Vad tänkte jag prata om idag då? 
Jo, som rubriken anger så tänkte jag ta upp några av de mycket konstiga intressen som jag har. Jag är en person som kan njuta precis lika mycket att av vara extremt upptagen av skolarbeten, som att ligga platt på magen och inte göra någonting. Att festa stenhårt och dansa mig svettig, men ändå är det helt okej att sitta på golvet fast i en bok. Jag har helt enkelt väldigt många olika intressen som definierar mig, och jag tycker precis lika mycket om att göra just ingenting alls i sina stunder. Jag blir lätt uttråkad, men tycker ändå att man ibland måste få ta det lugnt. Jag vill göra allt och ingenting, och helst på en och samma gång. Anyways, här är lite mer udda intressen som jag har som ni kanske varken delar eller visste om mig, eller så kanske ni känner precis likadant? Vad vet jag? 
 
ARKITEKTUR
Ett ganska annorlunda intresse som jag har är arktitektur. Inte så att jag skulle vilja rita hus, och jag vill nästan absolut inte bli arkitekt (men man ska ju aldrig säga aldrig), ändock så kan jag bli så otroligt fascinerad över hur hus är byggda och även andra byggnader. Men främst tror jag att jag är intresserad av hus som människor faktiskt bor i. Min favoritarkitektur är tysk. Tyska hus är så vackra att det kryper över kroppen. Jag har alltid gillat att titta väldigt mycket genom fönster när jag åker bil. Visst, det gör väll alla, men jag älskar det verkligen och det tystar ner mig totalt. Och när jag åkt bil i Tyskland då kan ni tro att jag tittar, det är alltid så att jag blir lite extra exalterad när jag vet att jag ska till Tyskland för då får jag se de tyska husen. Deras hus ser lite speciella ut, som en form av trekant som sticker ut på ett visst sätt. 
 
 
FRANSKA
Något annat som jag, mot alla odds, har ett intresse för är det franska språket. Jag har alltid tyckt att franska bara är ett läte och det föll sig väldigt naturligt att inte plugga franska i skolan. MEN, jag tycker ändå att det är himla fint. Faktum är att jag har en franska låt på min STARRED på Spotify, nämligen denna nedan. Så himla fin och glattig den är, och jag har givetivs ingen som helst aning om var det handlar om. Men den här låten bidrar givetivs till att jag har en liten personlig önskan att få lära mig franska flytande någon gång. 
 
 
LISTOR
Detta är inget stort eller passionerat intresse direkt, haha. Jag tycker om att skriva listor, helt enkelt. Jag anar att det kommer från min pappa, då han ofta har jättebamse-packlistor innan han ska iväg någonstans, men han har en egen typ av uppbyggnad på sina listor. Mina listor, sker i iphone-form, på papper och på dator. Självklart har jag en Bucket-list med en massa skoj på! Jag brukar även skriva upp en lista med allt skolarbete som behöver göras så att jag får en översikt på över det hela, det där med kalendern och datum funkar liksom inte alltid för mig. Packlistor är även en viktigt del för mig, jag skriver milsslånga packlistor. FÖR ATT INTE TALA OM mina önskelistor, så länge som möjligt ska de vara, det har alltid varit mottot. Önskelistor kommer jag aldrig sluta skriva, inte när jag är 50, inte när jag är 100 år ens. 
 
FÖRLOSSNINGAR
Det här intresse brukar jag sällan prata om med folk, för de brukar bli så fundersamma när jag talar om att jag kan sitta hur länge som helst och bara titta på förlossningar. Det kan tyckas konstigt, men jag är bara helt otroligt fascinerad över hela grejen! Att en bebis kan växa i min mage, nära där mina kära popcorn och min goda kebab vilar. DET ÄR JU BARA SÅ SJUKT!!!! Jag förstår inte hur man bara kan acceptera och bara "Jamen, det är ju så det går till", men VA?! Vilket jävla mirakel det är egentligen.. Så ja, jag kollar på teveprogram som visar förlossningar "En unge i minuten", "I didn´t know I was pregnant" och "Teen Mom" för att ge några exempel. Dessutom så tittar jag även på olika förlossningar på youtube-typ waterbirth och home birth och när folk föder skitmånga barn, typ 4-5-6-7 eller till och med 8 barn på samma gång! HUR SJUKT ÄR DET INTE??! Blir alltid lika "inne" i det, speciellt sekunden när bebisen kommer ut och det vänder som från natt till dag, hela stämningen.
 
KOKOS
Den sista är ju då mat, eller mat-liknande. Jag tänkte rätt mycket kring det här. Visst måste jag kunna hitta någon mat som jag supergillar men som är rätt ovanligt. Popcorn är jag ju överförtjust i, men vem är inte det, höhö! Kokos däremot är ju lite speciell och jisses vad jag älskar det! Jag älskar al dente-mat, alltså när det finns ett tuggmotstånd, detta gäller även med godis. Därför är kokos perfekt. Brukar ha det i smoothies, på ananas (som jag hade ikväll) och när tillfälle ges helt enkelt. Ja, mums så gott det är! Kokos i massor!! 
 
 
Hoppas att ni haft en trevlig måndag! Vi hörs snart igen!
Ha det så bra så länge! :D